Heilbot Grand Bazaar met appel-curry saus
Wit vis maar dan net even anders: yum

Dit is één van mijn favoriete gerechten.
Je kunt het ook terugvinden in mijn boek maar
dan met andere ondersteunende smaken.
Dit is één van mijn favoriete gerechten –Soenil Bahadoer
Ik blijf het continu verfijnen. Het heeft voor
mij de perfecte combinatie van zoet, zuur en
een bittertje. En natuurlijk mooie specerijen uit
mijn jeugd, dat is mijn signatuur. - Soenil Bahadoer
Wat heb je nodig?
ingrediënten: Grand Bazaar croute
Heilbot filet (800 gram voor 10 personen)
1 eetlepel Spicy Chef Grand Bazaar kruidenmix
200 g briochebrood
200 g boter
1 teentje knoflook
peper en zout
Ingrediënten: Spicy Chef Vadouvan Saus
1l appelsap
2 appels
1 sjalot
tl. Spicy Chef Vadouvan kruidenmix
mespuntje kurkuma
2 lepels mangochutney
Bereiding: Grand Bazaar croute
Portioneer heilbot en gaar deze 4 min op 50°C
Blender alles tot een gladde massa en rol dit uit tussen vetvrij papier.
Reserveer in de vriezer voor een paar minuten
Snijd de Grand Bazaar croute in dezelfde maat als de heilbot en leg deze erop.
Leg vervolgens net voor het dresseren van de heilbot hem even in de oven zodat de croute er mooi overheen smelt
Bereiding: Spicy Chef Vadouvan Saus
Zweet de sjalot aan met de Spicy Chef Vadouvan kruidenmix, kurkuma en de fijn gesneden appels.
Blus dit af met appelsap. Vervolgens 2 uur laten trekken en dan zeven.
A la minute reduceren en monteren met een klontje koude boter.
