top of page

Heilbot Grand Bazaar met appel-curry saus

Wit vis maar dan net even anders: yum

Dit is één van mijn favoriete gerechten.

Je kunt het ook terugvinden in mijn boek maar

dan met andere ondersteunende smaken.

Dit is één van mijn favoriete gerechten –Soenil Bahadoer

Ik blijf het continu verfijnen. Het heeft voor

mij de perfecte combinatie van zoet, zuur en

een bittertje. En natuurlijk mooie specerijen uit

mijn jeugd, dat is mijn signatuur. - Soenil Bahadoer


Wat heb je nodig?



ingrediënten: Grand Bazaar croute


  • Heilbot filet (800 gram voor 10 personen)

  • 1 eetlepel Spicy Chef Grand Bazaar kruidenmix

  • 200 g briochebrood

  • 200 g boter

  • 1 teentje knoflook

  • peper en zout

Ingrediënten: Spicy Chef Vadouvan Saus



  • 1l appelsap

  • 2 appels

  • 1 sjalot

  • tl. Spicy Chef Vadouvan kruidenmix

  • mespuntje kurkuma

  • 2 lepels mangochutney

Bereiding: Grand Bazaar croute



  1. Portioneer heilbot en gaar deze 4 min op 50°C

  2. Blender alles tot een gladde massa en rol dit uit tussen vetvrij papier.

  3. Reserveer in de vriezer voor een paar minuten

  4. Snijd de Grand Bazaar croute in dezelfde maat als de heilbot en leg deze erop.

  5. Leg vervolgens net voor het dresseren van de heilbot hem even in de oven zodat de croute er mooi overheen smelt



Bereiding: Spicy Chef Vadouvan Saus


  1. Zweet de sjalot aan met de Spicy Chef Vadouvan kruidenmix, kurkuma en de fijn gesneden appels.

  2. Blus dit af met appelsap. Vervolgens 2 uur laten trekken en dan zeven.

  3. A la minute reduceren en monteren met een klontje koude boter.




24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page